Home Over Octagon Portfolio Contact

Over octagon

Wat is Octagon Multimedia?

Octagon Multimedia vertaalt uw communicatiewensen in een ontwerp door daarbij het juiste communicatiemiddel te gebruiken om met uw doelgroep te communiceren.

Bij iedere doelgroep past een specifiek medium, tekstuele en visuele communicatiestijl. Daarom richt Octagon Multimedia zich op diverse media-uitingen.

Rinaldo Groenen

In 2015 ben ik afgestudeerd als Mediavormgever waar ik vooral kennis heb opgedaan op het gebied van grafisch ontwerp met een focus op drukwerk. Door mijn nieuwsgierigheid naar interactiviteit en nieuwe technologieën als Virtual Reality heb ik mijn weg vervolgd op Communication and Multimedia Design (CMD) waar ik in 2019 mijn Bachelor heb behaald. Het maken van een doordacht ontwerp doorloopt het volgende proces: concept, prototype, realisatie. Dit resulteert in een ontwerp dat communiceert met de doelgroep en de gebruiker. Doordat ik als zzp'er actief blijf binnen de vele aspecten van mijn vak, beperk ik me niet in de mogelijkheden. Deze veelzijdigheid kenmerkt Octagon Multimedia.

Diensten

Interaction design

Bij interaction design ligt de focus op het maken van een interactie tussen de gebruiker en het product. Het doel hiervan is om een "gebruiksvriendelijke interface" te ontwerpen die ervoor zorgt dat de gebruiker succesvol zijn doel kan bereiken. Het maken en testen van prototypes speelt hier een belangrijke rol in.

User interface design (UI)

Om een interactie tussen gebruiker en product mogelijk te kunnen maken is er een user interface (gebruikersomgeving) nodig. Een intuïtieve interface helpt bijvoorbeeld uw website bezoekers gemakkelijk door uw website te leiden en zorgt ervoor dat zij te zien krijgen wat ze willen zien. User interfaces komen voor op bijvoorbeeld websites en apps maar ook in 3D applicaties als bijvoorbeeld een virtual reality ervaring.

user experience-design(UX)

User experience design is het vormgeven van een gebruikerservaring. Dit gebeurd doormiddel van onderzoek doen naar de eindgebruiker, het actief betrekken van- en het tussentijds testen met de eindgebruiker. De juiste user experience ontstaat doormiddel van de behoeftes, de manier van reageren en handellen van de gebruiker mee te nemen in het ontwerpproces.

Virtual Reality (VR)

Met virtual reality kan een erg meeslepende ervaring worden gecreëerd. Virtual Reality is een relatief nieuwe technologie waarbij je in een virtuele omgeving terecht komt doormiddel van een speciale bril. Je kunt net als in het de normale wereld 360 graden om je heen kijken, horen en interacties met je handen en/of controllers uitvoeren. Virtual reality kan heel erg nuttig zijn voor trainingen, als hulpmiddel in bijvoorbeeld de zorg en meeslepende games of ervaringen.

Websites

Onder webdesign valt niet alleen het ontwerpen van een website maar ook het programmeren van een website. Octagon Multimedia verzorgt websites van concept tot realisatie, volledig custom maatwerk websites of websites die uzelf kunt bijwerken via Wordpress.

Branding

Een huisstijl is de identiteit van je bedrijf gevisualiseerd. Het gaat erom dat de boodschap of het verhaal waar jou merk voor staat visueel wordt gecommuniceerd. Het ontwerpen van een huisstijl gaat verder dan alleen het logo. Een logo is echter een kernonderdeel van de huisstijl die past bij de rest van de visuele kenmerken die samen de huisstijl vormen.

Audio Producties

Geluid is vaak een onderschat onderdeel van een belevenis. Bij producten als bijvoorbeeld video’s, games, applicaties of websites kan geluid een sterke factor spelen in de belevenis. Octagon Multimedia verzorgt onder anderen geluidseffecten, ambients en instrumentale muziek composities.

Samenwerken aan een creatief perspectief?

Kennismaken om mogelijkheden te bespreken?