Home Over Octagon Portfolio Contact

Idleland

Idleland is een prikkelarme Virtual Reality-ervaring gecombineerd met mindfulness en detaching. Deze ervaring is erop gericht om mensen die een burn-out hebben te helpen om zelfstandig tot rust te komen. Omdat in de eerste fase van een burn-out "de crisis-fase" elke prikkel te veel is, is de interventie gericht op de volgende twee fases "probleem- en oplossingsfase" en de "toepassingsfase".

Omgeving

Idleland is een eiland dat meerdere soorten landschappen combineerd die uit onderzoek als prettig en rustgevend worden ervaren. Om de omgeving zo prikkelarm mogelijk te houden is alles low poly en wordt er gewerkt met koele tinten.

IdleLand logo
IdleLand strand
IdleLand grot
IdleLand heuvels

Besturing

In IdleLand zijn geen controllers van toepassing. De volledige ervaring is doormiddel van gebruik van de Leap Motion sensor te besturen aan de hand van handgebaren.

audio

De omgevingsgeluiden bestaan uit natuuropnames ondersteund met synths als whitenoise. Daarnaast is er ook een soundtrack gecomponeerd aan de hand van een synthesizer. Hiervoor is gekozen voor ambient muziek geinspireerd op omgevingsgeluiden.

Gameplay

terug naar overzicht

meer projecten